elena
Pe siteul extracarti.ro aveti ca recomandare cartea "Fructul interzis. Romanul erotic al unei femei din lumea araba". Titlul este captivant. Pe mine m-a facut sa citesc descrierea cartii. Sunt o fana a acestor carti, stilul mi se pare mult mai atractiv, daca as putea mi-as construi o casa numai cu carti de acest gen, insa, nu ne putem permite orice. Raman insa cu o mica si buna impresie despre acest titlu si poate intr-o zi  ma voi trezi cu cartea in maini. Promit ca atunci nu ii voi da drumul pana nu o voi termina.


Fructul interzis. Romanul erotic al unei femei din lumea araba - Nedjma"Un roman erotic scris de o femeie din lumea araba"! In fata unei asemenea prezentari, mintile neincrezatoare au banuit mai intai o strategie de marketing. Cu toate acestea, putini cei care sa nu fi fost deindata sedusi de aceasta carte surprinzatoare, care conjuga erotismul, mania, senzualitatea, desantarea si poezia cu o indiscutabila finete!
Despre autoarea romanului stim ca traieste intr-o tara din Maghreb si ca este acum in varsta de patruzeci de ani. Sa mai adaugam ca are talent... si curaj. PseudonimulNedjma, sub care se ascunde, sa fie oare o pavaza eficienta impotriva furiilor integriste? Greu de crezut..."- Lire, 2004
Iata o marturie extraordinara: o tanara femeie din lumea araba indrazneste sa transgreseze tabu-ul sexului si al tacerii pentru a-si povesti viata intima! O educatie represiva, un mariaj fortat in care sexualitatea echivaleaza cu violul, o eliberare disperata ce inseamna automat alungarea din familie, o pasiune senzuala si ucigatoare, in fine, libertatea unui destin de curtezana...
Aceasta carte voluptoasa, incandescenta, jubilatorie si stralucitoare este un act politic, o recastigare a dreptului de a vorbi si a trai.
Dezvaluindu-se prin roman, autoarea este inca nevoita sa se ascunda in spatele voalului si al numelui atunci cand este invitata in emisiunile TV.
O capodopera erotica, o declaratie de iubire si manie. Un soc.
"Nedjma glorifica erotismul, ridicandu-l la rangul de extaz religios, de ruga mistica... O contributie indrazneala la literatura erotica."
- Kirkus Reviews
"O carte teribil de puternica: iata, scrisa de o femeie musulmana, povestea densa si pasionanta, lipsita de concesii sau iluzii, a unei pasiuni sexuale."
- Catherine Millet, autoarea cartii Viata sexuala a Catherinei M.
"O adevarata Guerilla literara! Fructul interzis este un act de rezistenta politica, redand revolta unei femei arabe ce-si revendica hotarat libertatea asupra placerii, trupului si limbajului."
- Der Spiegel
"Dorinta mea de a scrie s-a nascut mai intai de toate din constatarea ca nu exista romane erotice scrise de femei arabe. Trebuia sa se inceapa intr-o buna zi (...) Cartea mea nu face decat sa continue un gen uitat in care traditia araba a excelat si care este complet ocultat astazi. Amintesc de fapt ca la noi arta sexualitatii era impartasita fidelilor in moschee si ca cele mai frumoase tratate erotice ale literaturii universale au fost scrise de arabi (...) Apartin unei traditii in care inainte de a face dragoste, iti faci rugaciunea. Contrar conceptiei crestine despre placerea ca pacat, placerea constituie in islam o datorie a credinciosului."
0 Responses

Trimiteți un comentariu