elena
Hello guys! Iulia va ramane singurica timp de cateva zile pentru ca eu plec la Sulina intr-o mini-vacanta castigata cu multa munca. Va prezint ultima mea achizitie intitulata "Poveste de iubire". M-am apucat de ea de cum a sosit si sper eu o voi termina pana ma intorc. Iata ce am gasit pe internet despre aceasta carte:
In Poveste de iubire (1998), naratorul intra in pielea unui violator maniac care distruge incet-incet, irepresibil desi animat de cele mai bune intentii altminteri, viata unei femei, torturand-o cu prezenta si agresivitatea sa pana ce aceasta renunta la propria identitate. Ea este o modesta vanzatoare, iar el profesor de engleza, un barbat banal, care la sfarsitul vietii sale va conchide: "Cu ea am cunoscut singura mea poveste de iubire." Momentul in care o intalneste in metrou si decide, scurt si hotarat, ca tanara este femeia vietii sale si mama copiilor ce vor veni, declanseaza intreaga drama. Povestea se deruleaza sub semnul persecutiei, supunerii, sadismului si cruzimii. Terorizata de prezenta barbatului, tanara nu gaseste calea de a scapa, lasandu-se supusa. Valoarea romanului, scris cu acea scriitura alba si sadica din Strainul lui Camus, sta atat in neutralitatea naratorului fata de o realitate abominabila, cat si in denuntarea acestei povesti ca simpla poveste: la final, se intrebuinteaza doar conditionalul optativ, ca pentru a spune ca tot ceea ce s-a intamplat pana acum e o fictiune. Aceasta particularitate stilistica denota in acelasi timp diferenta dintre ceea ce oamenii viseaza sa fie dar nu sunt in realitate.


Cartea cu pretul initial de 19, 99 ron, poate fi achizitionata la pretul de 5 lei de pe elefant.ro sau si mai bine de pe site-ul editurii Leda. V-o recomand cu caldura! 
4 Responses
  1. ♥MIM Says:

    Hm, suna interesant!:)
    Ma mai gandesc, de ce nu? Poate incerc si eu;))


  2. elena Says:

    Merita sa abordezi genul asta de carti din cand in cand. E infricosator pentru ca dezvaluie o realitate destul de dura , dar te si amuza. Daca incerci, te astept cu o mica parere.


  3. Oanaaa. Says:

    Hei fetelor. Foarte dragut blogul. Succes si la cati mai multi followeri :*
    Blogul meu: http://bookaholic29.blogspot.com/


  4. elena Says:

    Multumim Oana! :*


Trimiteți un comentariu